خـواص و مـضـرات نـارنـج

نـارنـج

 نارنج میوه ای ترش از خانواده ی مرکبات است و به عنوان مادر مرکبات شناخته می شود. از نارنج ، پوست نارنج، بهارنارنج برای تهیه سس سالاد، مربا و مارمالاد و به عنوان طعم دهنده غذا استفاده می شود. همچنین از روغن نارنج نیز برای تهیه داروها، لوازم آرایشی و صابون استفاده می شود.

 

 

خـواص نـارنـج

1. از نظر طب سنتی ایران نارنج دارای طبیعتی سرد و خشک است.

2.  از نظر ارزش غذایی نارنج یکی از میوه های کم کالری است  و پیشنهاد خوبی برای افزایش سطح سلامت می باشد. املاح و ویتامینهای موجود در نارنج عبارتند ویتامینهای C, A,E,B1, B2,B4 ,B6,B9 ,B5  و نارنج دارای املاح معدنی سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن، مس و منگنز می باشد.

3. نارنج غنی از ویتامین C می باشد که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و روند درمان درصورت ابتلا به سرما خوردگی را سرعت می بخشد و همچنین به عنوان یک ضدعفونی کننده برای گلودرد محسوب می شود.

4. مصرف نارنج انرژی در دسترس جهت فعالیت بدنی روزانه را افزایش می دهد و به همین دلیل توان نشاط زیادی را برای انجام امور روزانه تولید می کند.

5. نارنج برای تسکین اعصاب، مفیداست.

6. نارنج دافع سنگ کلیه و مثانه است.

7. نارنج قند خون را کاهش می دهد.

8. نارنج برای بیماران قلبی مفید است.

9. نارنج چربی خون را پایین می آورد.

10. نارنج به دلیل داشتن ویتامین C به جذب آهن کمک کرده و از این رو مصرف آن در دوره بارداری توصیه می شود و همچنین مصرف برای زایمان آسان نارنج مفید است.

11. نارنج دارای پنج نوع آمین آدرنرژیک می باشد؛ سینفرین، Nمیتل تیرامین، هوردمین، اکتوپامین و تیرامین که باعث افزایش کاتابولیسم چربی می شود و به سوخت بیشتر کالری کمک می کند.

12. نارنج یک چربی سوز قوی و ضد اشتها می باشد.

 

13. کسانی که در هوای کثیف دچار خفقان می شوند از نارنج استفاده کنند.

14. نارنج ضد نفخ ، ضد یبوست و ضد تهوع است.

15. نارنج مملو از بتاکاروتن است که آنتی اکسیدانی قدرتمند است و آسیب سلولها جلوگیری می کند و به جلوگیری از بروز نشانه های کهولت و پیری کمک می کند.

16. نارنج پوست را آبرسانی کرده و به عنوان مرطوب کننده طبیعی پوست استفاده می شود.

17. نارنج دارای خواص ضدقارچی بوده و برای درمان قارچ پای ورزشکاران مفید می باشد.

18. نارنج برای درمان ریزش مو مفید می باشد و به تقویت و افزایش رشد مو کمک می کند.

19. آلکالوئید سینافین موجود در نارنج باعث افزایش متابولیسم بدن و کاهش اشتها شده و در کنار ورزش می تواند باعث لاغری و کاهش وزن افراد شود.

20. نارنج به دلیل داشتن ویتامین C در درمان سینوزیت و گرفتگی بینی مفید است.

21. ویتامین C موجود در نارنج باعث افزایش جذب آهن شده و برای درمان کم خونی خصوصاً زنان باردار مفید است.

22. نارنج فقط برای افراد مبتلا به فشار خون پایین مفید است و بهتر است افرادی که دارای فشار خون بالا هستند از مصرف نارنج خودداری کنند زیرا باعث افزایش فشار خون آنها می شود.

23. مصرف نارنج سوءهاضمه، سوزش سر دل ، معده درد و زخم معده را درمان کرده و با بهبود حرکات روده یبوست و اسهال را درمان می کند.

24. مصرف نارنج از استفراغ و دل بهم خوردگی جلوگیری می کند و انگلهای معده و روده را از بین می برد.

25. نارنج خاصیت انقباضی دارد. نارنج سوبم (چربی اضافی پوست) را  جذب می کند و به تنظیم و تولید روغن در پوست و آرام کردن پوست های چرب و بیش فعال و مستعد آکنه کمک می کند.

26. به دلیل وجود خواض ضدالتهابی در نارنج برای سلامت پوست بسیار مفید است و بوئیدن نارنج به عنوان مسکن برای دردهای پوستی عمل می کند.

27. نارنج دارای خواص تقویت کننده ی قوای جنسی است و استفاده منظم و طبق برنامه آن می تواند به درمان مشکلات جنسی، سردمزاجی و عدم علاقه به برقراری رابطه ، ناتوانی و کاهش میل جنسی کمک کند.

28. استفاده مدام نارنج  می تواند به درمان خستگی مزمن و کسالت های همیشگی که برخی افراد به آن دچار هستند کمک کند.

29. نارنج برای سیستم عروقی نیز بی نهایت مفید است به جریان خون انرژی می دهد و خاصیت پاکسازی و تصفیه ی خون دارد.

30. عطر دل انگیز و رایحه بسیار خوشبوی نارنج به حفظ بهداشت دهان و دندان کمک می کند.

31. نارنج به عنوان یک درمان آرامبخش عمل می کند و برای رفع استرس،اضطراب و افسردگی بسیار مفید و کاربردی است و خواب راحت و آرام در افرادی مشکلات بی خوابی و یا بدخوابی دارند کمک می کند.

 

 مـضـرات نـارنج

1.زیاده روی در مصرف نارنج کبد را تضیف می کند مخصوصاً اگر ناشتا خورده شود.

2. اگر نارنج به عنوان مکمل و به قصد دارویی برای کاهش وزن مصرف شود مضر است.

3. نارنج اگر به همراه محرکهایی مانند کافئین یا داروهای گیاهی کافئین دار مصرف شود. احتمال بالا رفتن فشار خون، غش کردن، حمله ی قلبی، سکته و دیگر اثرات منفی را افزایش می دهد.

4. نارنج می تواند سبب سردردهایی از قبیل میگرن و سردردهای خوشه ای در برخی افراد شود.

5. نارنج ممکن است باعث حساسیت به آفتاب شود. بیرون از خانه از ضدآفتاب استفاده کنید.

6. نارنج اگر به صورت خوراکی مصرف شود ممکن است مثل گریپ فروت با دارویی مانند استاتین های کاهنده ی کلسترول تداخل ایجاد کند.

7. مصرف نارنج در دوران بارداری اگر به مقدار موجود در غذا مصرف شود بی ضرر است ولی اگر به مقدار زیاد با هدف درمانی مصرف شود احتمالاً مضر است.

 

 

 8. مصرف نارنج بر نوزدان شیرخوار مشخص نیست جانب احتیاط را رعایت کنید و از مصرف نارنج در دوران بارداری و شیردهی پرهیز کنید.

9. ممکن است نارنج سطح قند در افراد مبتلا به دیابت نوع دو را تغییر دهد. نارنج را با احتیاط مصرف کنید و میزان گلوکز خون را به دقت بررسی کنید.

10. احتمالاً نارنج بیماری چشم به نام گلوکوم (آب سیاه) را تشدید می کند. اگر به این بیماری مبتلا هستید از مصرف نارنج پرهیز کنید.

11.  نارنج، به ویژه به همراه کافئین یا محرکهای دیگر، ممکن است در افرادی که مشکل قلبی خاصی به نام «سندرم کیوتی» دارند احتمال اثرات منفی حاد را بالا ببرد.

12. اگر ضربان قلب شما نامنظم است از نارنج به ویژه به همراه کافئین دوری کنید.

13. نارنج مانند محرک عمل می کند. برای همین ممکن است با افزایش ضربان قلب و نیز فشار خون مانع از انجام عمل جراحی شود. حداقل 2 هفته قبل از تاریخ عمل جراحی از مصرف نارنج اجتناب کنید.

14. بدن برای دفع میدوزولام (داروی بیهوشی) آن را تجزیه می کند مصرف نارنج سرعت از بین بردن میدوزولام را کاهش می دهدبه همین دلیل مصرف نارنج به همراه میدوزولام می تواند سبب افزایش عوارض ناشیاز میدوزولام شود.

15. در صورتی استفاده از داروهای کبد ، ضدافسردگی، سرماخوردگی، به دلیل کاهش تأثیر و اثرات جانبی دارو در بدن، برای مصرف نارنج با دکتر خود مشورت کنید.

طراحی شده هانی تاج توسط دنیای سایت